marți, 30 aprilie 2013

Cheile Rasnoavei - 28 Aprilie 2013


A venit timpul sa adaugam ceva nou la activitatile din sfera muntelui :)
Asadar, duminica, pe la ora 10:30, Ramona, Cristi, Max, George, Gabi 1 si Gabi 2 erau "calare" pe stanca :)
Am parcat masinile langa "Bolovanul Prostului", ne-am luat echipamentul de catarare si am pornit incalzirea pe "Traseul de Initiere", grad "5a".

Am urcat "cap", asigurat de Ramona. Am trecut coarda prin "top" si am coborat in rapel cu ajutorul unui "verso". Este mult mai placut sa ai tu controlul la coborare ;)




Urmeaza Ramona. Aceeasi miscare, doar ca ea a urcat asigurata, pentru ca este mai micutza si am hotarat sa o ajut, pana se incalzea :p




Eu predam curs despre filarea cu ajutorul "verso"-ului, in timp ce Ramona ii superviza pe Gabi si George :))

Dupa ce am terminat cu incalzirea, am trecut la ceva serios... "Stamate", grad "6c+". Pe acesta l-am catarat asigurat si cu un consum foarte mare de energie la plecare :)) 
George a urcat pe "Traseul Scurt", grad "5c", ruta ce are top comun cu "Stamate" si uite asa am putut noi sa incercam "6c+"-ul ;)








Ramo sa se lase mai prejos? :) Nu, nu... Se incalzise si nu o mai putea opri nimeni :))







La un moment dat am schimbat "peisajul". Soarele ne-a gonit putin mai sus, intr-o zona umbroasa, in sectorul "Metal Expert - Left". Aici am urcat pe doua trasee, tot cu top comun, George pe stanga, eu pe dreapta. Ambele trasee au grad "5a" si se numesc "Atentie la buzunare" (20 m) si "Duda" (25 m).






Finalul zilei a fost cel mai frumos. Noi doi am hotarat sa "atacam" ceva cu doua lungimi de coarda ;) Asa ca am luat echipamentul si am fugit la intrarea in chei, in zona "Santinela Cheii - Left", pe traseul "Pintenul Magarului", grad "3A" si 40 m.


In prima lungime eu am urcat "cap" si Ramona m-a asigurat. In regrupare am asigurat eu si Ramona a inceput sa urce spre mine. Apoi, aceeasi smecherie pentru a doua lungime ;)








Desi traseul nu a fost greu, ci unul placut, o mica pauza in varf este bine meritata ;)







Dupa o mica sedinta de spionaj (ii urmaream de sus pe amicii nostrii), am coborat, am urcat in masini si am plecat spre casa cu gandul la o noua zi pe perete.










Un comentariu:

  1. vlad dobre (vladase)30 aprilie 2013 la 12:41

    fain... si pe mine nu ma invitarati la d'astea ca sa invat si eu... frumos asa...

    RăspundețiȘtergere